Десерти із кальмарами, молюсками та креветками-богомола

Veröffentlicht von

Кальмари, фаршировані петрушкою і сухарями

Інгредієнти на 6 осіб:

1 кг кальмарів середнього розміру

хлібні крихти

подрібнений часник

подрібнена петрушка

оливкова олія

сіль

Після того, як кальмари почистили (виймаємо можливий мішок чорний, очі), миємо їх, розрізаємо щупальця і ​​подрібнюємо їх, потім перемішуємо з сухарями . Додаємо петрушку; змочуємо начинку, потім фаршируємо кальмари, закриваємо їх одною зубочисткою, потім обсмажуємо.  Подаємо кальмари гарячими, виймаємо  палички і поливаєм крапелькою олії. Упаковані таким чином кальмари можемо також  приготувати в духовці, на сковороді, змащеній олією. Їх також можна збагатити м’якоттю помідор, крихтами  чилі, полити  білим вином, за смаком.

 РЕКОМЕНДУЄМО ВІНП: Ribolla gialla

Кальмари із анчоусами

Інгредієнти на 6 осіб:

1 кг кальмарів

3 солоних анчоуси

2 яйця

2 подрібнених зубчики часнику

столова ложка подрібненої петрушки

лимон

50 г панірувальних сухарів

 оливкова  олія

сіль і мелений перець

Миємо  анчоуси під струменем води, розрізаємо  їх і видаляємо голову та центральну кістку , потім кладемо  філе, щоб стекла вода. Після очищення кальмарів виймаємо чорний мішечок , очі, відрізаємо щупальця і відварюємо їх у великій кількості підсоленої, ароматизованої води з соком одного лимона. Як тільки вони будуть готові, проціджуємо і подрібнюємо їх разом з часником, петрушкою та філе анчоусів. До цього фаршу додаємо яйця і панірувальні сухарі, потім помішуємо ложкою, щоб отримати досить тверде тісто. Тепер цією начинкою наповнюємо мішечки кальмарів, і  закрийте рот бавовняною ниткою (щоб не втратити начинку під час приготування). Розкладаємо пакети у деко, поливаємо дно олією. Кальмари також  скроплюємо олією і ставимо в духовку (вже розігріту до 170 °). Подаємо гарячим. Можна приготувати кальмари навіть на грилі.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Aragostra

Фаршировані кальмари з бриндізиною

Інгредієнти на 6 осіб:

2 кальмари середнього розміру

Для начинки:

30 г панірувальних сухарів

20 г тертого сиру пекорино

30 г подрібненої м’якоті оливок

зубчик подрібненого часнику

2 столові ложки подрібненої петрушки

щупальця кальмара, подрібнені

оливкова олія

сіль

Розрізаємо  щупальця, крупно нарізаємо їх, додаємо їх у начинку, складену з панірувальних сухарів та сиру, оливок, часнику і петрушки. Потім цією сумішшю фаршируємо кальмари закриваємо їх зубочисткою. У великій сковороді розігріваємо олію, опускаємо фаршированих кальмарів, декілька разів перевертаємо, накриваємо кришкою  і нехай готуються приблизно 25 хвилин. Подаємо гарячими, після того як зняли з  них зубочистки.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Daunia rosato

Кальмари, фаршировані горошком

Інгредієнти на 6 осіб:

800 кг кальмарів

400 г свіжого горошку, очищеного

2 яйця

1 нарізана цибуля

хлібні крихти

оливкова олія

сіль і мелений перець

Після очищення кальмарів виймаємо їх чорний мішок, очі (розміщені в центрі щупалець), відрізаємо скроні , крупно нарізаємо і пасеруємо (може бути  глиняна сковорода) в дуже малій кількості олії разом з нарізаною цибулею і горохом; посипаємо сіль і перець та готуємо на  повільному вогні. Після того, як суміш охолоне, додаємо яйця, панірувальні сухарі і помішуємо ложкою, щоб отримати тісто. Зараз наповнюємо цією начинкою кальмара, потім закриваємо рот голкою і ниткою (щоб не втратити начинку під час приготування). Розкладаємо в форму для запікання, поливаємо дно олією  та змащуємо кальмари олією і ставимо в духовку (попередньо нагрітою до 170 °). Подаємо  гарячим. Кальмари можуть бути приготовані на грилі.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Filieri  rosato

Смажені канестреллі (каппе)

Інгредієнти на 6 осіб:

2 кг канестреллі

Борошно

оливкова олія

сіль

Промиваємо  квасолю і розкриваємо її в каструлі покритою (ті, що залишаються закритими викидають їх); видаляємо молюск, який ми передаємо, додаємо борошно і опускаємо в киплячу олію для обсмажування. Сушимо молюски на аркушах поглинаючу вологу, посипаємо їх сіллю і подаємо на стіл.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Verduzzo

Молюски із томатами та часником

Факели — це молюски, яких ловлять дуже легко вздовж узбережжя. Вони готується з дуже невеликою кількістю масла і подрібненими панірувальними сухарями, часником і петрушкою. Інгредієнти на 6 осіб:

молюски для бритви

хлібні крихти

подрібнений часник

подрібнена петрушка

м’якоть стиглих томатів

оливкова олія

сіль і мелений перець

Після миття молюсків  відкриваємо їх (знімаємо частини шкаралупи); розкладаємо на дно  деко, потім накриваємо їх щойно підготовленими (часник, петрушка і панірувальні  сухарі), додаємо кілька фрагментів подрібненої томатної м’якоті, солимо і перчимо, потім поставимо в духовку (вже попередньо прогрітою до  200°) протягом кількох хвилин. Подаємо  їх дуже гарячими. Завжди так  можна приготувати мідії і гребінці.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Chardonnay

Креветка-богомол

Інгредієнти на 6 осіб:

1,5 кг креветок (почищених і нарізаних).

вода (бажано морська)

4 лаврових листка

Ретельно промиваємо  креветки-богомола, викладаємо їх у велику каструлю; даємо лавровий лист, потім накриваємо кришкою або тканиною, змоченою водою), накриваємо кришкою і варимо близько 15-20 хвилин. Виймаємо гарячим і подаємо зволоженим власним соусом з  дна каструлі.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Cerasuolo d ‚Abruzzo

Креветки-богомоли, відварені з петрушкою

Любителі креветок-богомолів віддають перевагу саме цим яйцям, які відкладені взимку.

Інгредієнти на 6 осіб:

1,5 кг креветок, можливо, живих

жменю подрібненої свіжої петрушки

оливкова олія

половинка лимона

сіль і мелений перець

На дно викладаємо креветки в каструлю, наливаємо на палець води, викладаємо шарами, поки вони не вичерпаються. Накриваємо їх чистою і суворо випраною тканиною без запаху миючих засобів, ставимо гирю (або важку плиту або чистий камінь). Накриваємо їх і готуємо 5 хвилин, потім їх охолоджуємо і розрізаємо ножицями, починаючи з двох довгих розрізів уздовж полів з хвоста. Акуратно розділяємо обидві  частини шкаралупи та виймаємо м’якоть. Упорядкувавши  креветки вичищені на тарілку, посипані петрушкою, сіллю і перцем. Заправляємо капелькою олії та лимонного соку і подаємо.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО:Riesling  italic Forli

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert