Десерт «Дотик літа»

Veröffentlicht von

А Ви бачили яка погода за вікном? Так, ще далеко до літа і жарких, сонячних днів, проте запах весни уже явно відчувається в повітрі. А там де весна, не за горами і літо. Можливо ми в редакції і занадто мрійники, але відчуття холоду на щоках і носі вже трохи набридло, хочеться теплого дотику літа. Ніжитись під промінчиками сонця та засмагати в один з липневих ранків, або ж навпаки сидіти в тіні дерева і ховатись від полудневої жари. Ехх, було б добре, але магічних здібностей у нас, на жаль, немає, зате у нас є один дієвий лайфхак. Так-так, мова зараз піде про смачний, апетитний та ніжний десерт, який дасть відчути смак теплої пори року, як мінімум, вашим смаковим рецепторам на кінчику язика. Знаючи нашу аудиторію, ми розуміємо, що ви уже потрохи забуваєте про літо і все більше думками поринаєте в феєрію смаку. Хіба це не магія? Однозначно так! Отже, зима вже підходить до завершення, але поки на дворі ще досить прохолодно, то пропонуємо Вам провести зимові вечори з насолодою. Для цього нам будуть потрібні нижче перераховані продукти та покрокова інструкція приготування. Розпочнемо:

десерт приготування

Для поживного десерту придбайте наступні продукти:

  • Персик консервований, одна банка
  • Йогурт натуральний питний
  • Банан 1 штука
  • Желатин, упаковка
  • Вода питна 50 грамів

На приготування у Вас піде хвилин 10, на остигання і повної готовності до споживання – декілька годин. Але цей час Ви вже будете проводити не на кухні, а за своїми справами. 

Вистачить всіх вище перерахованих компонентів на порцію для однієї людини. 

десерт інгредієнти

Етап перший

В першу чергу візьміть цілий банан, почистіть його від шкіри і поставте на дошку для нарізання. Візьміть ніж і подрібніть фрукт на дрібні, рівномірні шматки в формі кубиків. Банан дуже корисний та ситний фрукт. Не дарма його постійно включають в свій раціон спортсмени, адже один банан дає енергію для тяжкої робочої праці, або тренуванні в спортзалі на цілу годину. А ще у багатьох країнах банани використовують як гарнір. Його їдять кожного дня з рибою, чи м’ясом, так як ми їмо, скажімо, картоплю. Це й не дивно, у бананах міститься багато крохмалю, але це в зелених фруктах. А в жовтих буде більше цукру. Ну і ще один цікавий факт: банани це насправді трава, а не дерево, як більшість помилково думає.

ніжний десерт

Етап другий

Відкрийте банку з консервованими персиками і дістаньте звідти одну штуку помаранчевого плода. Поставте його на дошку для нарізання та наріжте на такого ж розміру кубики, що й банан. Відкладіть їх на окремій тарілці в сторону.

солоний десерт

Етап третій

Тепер прийшов час до підготовки желейної основи. Підігрійте 50 грамів води, не потрібно, щоб вода була сильно гаряча. Якщо Вам потрібно закип’ятити воду, то обов’язково її остудіть до градусів 40-ка. Після, повільно вливайте рідину до желатину і не забувайте постійно помішувати, щоб желатин гарно розійшовся і набух.

оригінальний десерт

Етап п’ятий.

Візьміть йогурт з холодильника, відкрийте його і одразу перелийте 150 грамів в глибоку тарілку, або стакан, те що залишилось поставте назад в холодильник, він нам більше не знадобиться. Додайте до кисломолочного продукту підготовлений заздалегідь желатин. Гарно все перемішайте і відкладіть, буквально, на декілька хвилин.

живий десерт

Етап шостий – завершальний.

Візьміть креманку і перелийте туди йогурт з желатином. До нього додайте порізані шматочки банану і персику і гарно перемішайте. Якщо ви любите, щоб було десерти були солодші, то можете добавити в процесі приготування до йогурту цукрову пудру за смаком. Тільки не переборщіть, щоб десерт не став приторним, оскільки в ньому повинні відчуватися нотки персику, банану та смак натурального йогурту. Поставте креманку в прохолодне місце на кілька годин. Коли десерт повністю застиг, можете його смакувати та мріяти про теплу пору року.

Смачного!

десерт приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert