Жаб’ячі лапки та мідії

Veröffentlicht von

Смажені жаб’ячі лапки

Інгредієнти на 6 осіб:

1,2 кг жаб’ячих лапок

Для маринаду:

Одну тонко нарізану цибулю

2 столові ложки подрібненої петрушки

2 зубчики часнику, подрібнений один лавровий лист

 оливкова  олія

2 столові ложки винного оцту

Для тіста:

120 г борошна

2 столові ложки оливкової олії

Біле сухе вино

один яєчний жовток

сіль

Для приготування їжі:

оливкова олія

У велику миску кладемо  ніжки жаб. Разом маринуємо в олії та оцті з цибулею, петрушкою і часником. Даємо їм відстоятись пару годин. Тим часом готуємо кляр, розмочуємо  борошно з олією, вином, жовток яйця і сіль. Вмочуємо жаб’ячі стегна (вийняті з маринаду), потім ставимо їх на  сковороду  обсмажуємо  їх у киплячій олії. Подаємо  гарячими, тільки золотистими, після їх вживання сушимо на вбираючих паперових аркушах.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Donnici rosso

Смажені жаб’ячі лапки із лимоном

Інгредієнти на 6 осіб:

1,5 кг жаб’ячих лапок, вже очищені

винний оцет

одну нарізану цибулю

2 столові ложки подрібненої петрушки

борошно

 2-3 збитих яйця

оливкова олія для смаження

2 лимона, нарізані часточками

сіль

Лапки жаб маринуємо кілька годин в мисці, з цибулею,  петрушкою і сіль, заливаємо воду і оцет. Знімаємо  їх, сушимо  ганчіркою, потім присипаємо борошном, вкладаємо у  збите яйце, нарешті ставимо їх у сковороду, де масло шипить від  кипіння. Після того як вони підрум’яняться, сушимо їх поверх аркушів абсорбуючого паперу і подаємо гаряче, у супроводі дольок лимона.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Vernaccia di San Gimignano

Мідії із базиліком

Інгредієнти на 6 осіб:

1,5 кг мідій

 оливкова  олія

2 подрібнених зубчики часнику

6 очищених помідорів, нарізаних

6 листочків базиліка, подрібнених

гострий перець, подрібнений (за смаком)

сіль ·

Після ретельно почистили мідії (видалення інкрустації на раковинах і зовнішньої нитки), помістіть їх у горщик накритий, щоб відкрити їх (ті що залишилися закриті викинути їх). Тепер виймаємо молюсків з раковин і збережемо їх на воді (проціджується через друшляк). У великій каструлі, на веселому вогні, обсмажимо часник на олії; додаємо м’якоть трохи помідорів і листя базиліка; до смаку солимо, потім додамо мідії, заливаємо  їх водою, посипаємо перцем чилі, помішуючи  кілька разів, потім подаємо їх гарячими.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Esaro bianco

Мідії (фаршировані) по-генуезьки

Інгредієнти на 6 осіб

1,5 кг мідій

Для начинки: .

400 г свіжої цибулі

500 г рису

150 г стиглих помідорів (зняти шкірку і насіння, або банка очищених помідорів)

40 г родзинок,

60 г подрібнених кедрових горішків

 оливкова олія

сіль і мелений перець

Для остаточного приготування:

4 столові ложки оливкової олії

склянка   білого сухого вина

Обережно чистимо мідії, видаливши нитки і інкрустації, потім промиваємо їх під напором проточної води і добре промиваємо їх. Кладемо  їх  у горщик  і на веселому полум’ї  потрібно, щоб вони  відкрилися. Тим часом готуємо начинку, подрібнивши цибулю, потім кедрові горішки; наливаємо їх у широку миску  додаємо  рис, родзинки і м’якоть стиглих  помідорів, розбиті між пальцями, залиті  олією, приправляґємо сіллю, перцем і перемішуємо добре. Потім робимо фарширування оболонки мідій і закрити клапани. Тепер помістимо  мідії у деко, поливаємо  їх невеликою кількістю олії та сухого білого вина. Ставимо в духовку (розігрітій до 180°) приблизно на дві години, після чого готуємо начинку до  загустіння підливи, потім подаємо гарячими.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Coronata

Мідії по-лечче

Інгредієнти на 6 осіб:

2 кг мідій

лимон, сік

оливкова  олія

чорний мелений перець

3 столові ложки попередньо подрібненого дземоло

Після того, як почистили від шкаралупи і видалили зовнішню раковину, помістимо мідії у  невідкритий горщик для того, щоб вони відкритися (ті що залишаються закритими викидаємо їх).  Раковини без молюска  виймаємо  і викидаємо їх. Інші кладемо у  горщик з фільтрованою водою, заливаємо лимонним соком, потім маслом, посипаємо перцем і петрушкою, декілька  разів з дерев’яною ложкою і закінчуємо готування через кілька хвилин. Подаємо їх дуже гарячими.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Salice Salentino bianco

Мідії в стилі Саленто

Інгредієнти на 6 осіб:

1 кг мідій

400 г картоплі, очищеної і нарізаної шматочками

 оливкова олія

1 нарізана цибуля

40 г панірувальних сухарів

30 г тертого сиру пекорино

2 столові ложки подрібненої петрушки

2 збитих яйця

сіль і мелений перець

Після ретельно почистили і зняли з  оболонки  і видалили зовнішню ракушку, кладемо  мідії в накритий горщик  для того, щоб вони відкрилися (ті, що залишилися викидаємо їх). Після цього збираємо рідину, що витекла пропустивши через друшляк. Шкаралупу  без молюска знімаємо і викидаємо. Ті, що залишилися, викладаємо  у широку каструлю, наливаємо олію і воду для приготування їжі, додаємо цибулю і картоплю, приправляємо сіллю і перцем,  перемішуємо і варимо 10 хвилин. Окремо виливаємо суміш на змащену маслом сковороду мідії і картоплю, посипаємо  панірувальними сухарями, сиром і петрушкою, додаємо збиті яйці, потім ставимо в духовку (гарячої до 180°), залишаємо варитися і підрум’янити. Подаємо  їх дуже гарячими.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Salice Salentino rosato

Шафранові мідії

Інгредієнти на 6 осіб:

5 кг мідій

1 нарізана цибуля

пучок листя петрушки

лавровий лист

склянка  білого сухого вина

оливкова  олія

щіпка шафранового порошку

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist collage_2022_01_13_07_05_24_14.jpg

Спочатку чистимо мідії, можна навіть  дротяною щіткою та миємо  їх  більшою кількістю води. У каструлю викладаємо мідії разом з запахами, накриваємо і даємо їм відкритися (ті, що залишилися закритими, викидаємо). Потім видаляємо раковини без молюска  інші розкладаємо у великі порційні тарілки; окріп пропускаємо через друшляк, потім  отриманий бульй  доводимо  до кипіння, додаємо  олію, шафран і знову перемішуємо. Поливаємо  мідії соусом і подаємо їжу все ще кип’яченою.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Trebbiano  d Abruzzo

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert