Десерт „Подвійне свято“

Veröffentlicht von

Попереду довгоочікуване свято, яке цілий рік очікують закохані. Адже це свято любові, вірності, відданості, поваги, романтики. Готуючись до свята продумують всі дрібниці та деталі. Символікою дня закоханих – є валентинка. Вона буває різною: у вигляді сердечка-листівки, іграшки, квітів, а може бути та солодким десертом. А десертів, як ми знаємо існує дуже багато. Але ми маємо один чудовий десерт, який ідеально підійде для цього свята, його можна приготувати на святково-романтичну вечерю, або на сніданок для коханої. Готувати десерт легко і просто, якщо будете дотримуватись наших порад, і все у вас вийде. Історія рецепту досить банальна зі сумним кінцем. Десерт придумав один молодий поет П’єро, який був дуже закоханий в дівчинку Мальвіну. Коли він хотів їй освідчитися в коханні приготував для неї цей десерт, але кохання було без взаємності, і з горя П’єро на самоті з’їв цей десерт. Сумна історія, але мова не про те, ми готуємо десерт.

десерт корисний

Отже, щоб приготувати десерт, потрібні такі складники:

Желе персикове – 90 грамів

Желе ягідне – 90 грамів

Агар-агар – 10 грамів

Печиво «До кави» – 50 грамів

Вода питна – 500 грамів.

десерт складники

Корисні властивості інгредієнтів. Агар-агар – це рослинна копія желе. Його виготовляють із водоростей червоного і бурого кольору, поговорюють, що цей аналог набагато кращий ніж желе. Продукт насичений вітамінами та мінеральними речовинами, які дуже корисні для організму людини. Вживання продукту допомагає прискорити обмін речовин, зміцнює імунну систему, нормалізує роботу щитоподібної залози, знижує рівень поганого холестерину, впливає на кислотність в шлунку, понижує її, очищає організм від солей, бактерій, шлаків і токсичних речовин, допомагає відновити суглоби й кістки після переломів, покращує стан шкіри, волосся і нігтів, є профілактичним засобом проти раку молочної залози, допомагає скинути зайві кілограми, виводить жири з організму. Великий вміст йоду, що є у складі агар-агару корисний вагітним жінкам, тому що позитивно впливає на розвиток плода. Не менш важливо для приготування десерту підібрати воду. Ви ж знаєте, що без води не може існувати жоден організм. Вода проста, але водночас і складна унікальна речовина. Регулярне вживання питної води впливає на циркуляцію крові в організмі, вона насичує клітини поживними речовинами, покращує самопочуття, розчиняє і виводить шкідливі бактерії з організму. На відміну від питної води ще є мінеральні, але нам сьогодні знадобиться проста, чиста і прозора вода. Желе також має корисні властивості, якщо воно виготовлене із натуральних речовин, таких як агар-агар або пектин. Вживання желе позитивно впливає на хрящі, допомагає при суглобних захворюваннях, корисне для нігтів і волосся, воно служить джерелом енергії для мозку, підтримує роботу нервової системи.

Етапи приготування святкового десерту:

1. Спочатку приготуємо желе. Беремо маленьку каструльку чи сотейник наливаємо води, додаємо 5 грамів агар-агару,

десерт смачний

залишаємо на кілька хвилин замочуватися, потім ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, варимо на слабкому вогні протягом п’яти хвилин постійно помішуючи, потім додаємо ягідне желе,

десерт легкий

знімаємо з вогню, розмішуємо до повного розчинення, залишаємо вистигати. Коли желе буде тепле заливаємо його у склянку для десерту, саму склянку кладемо під кутом, щоб желе застигло. Так само ми робимо із персиковим желе, тільки в склянку заливаємо його з іншого боку. Порада: перед використанням желе читайте коли воно було виготовлено і термін придатності, зверніть увагу на сам пакетик чи він не пошкоджений.

2. Тепер беремо печиво і подрібнюємо його руками або за допомогою терки.

десерт вишуканий

3. Формуємо десерт. Беремо склянки із застигнутим желе і присипаємо в середині натертим печивом, прикрашуємо м’ятою, і все яскравий, оригінальний, вишуканий, корисний десерт готовий. Смакуйте на здоров’я!

десерт готовий

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert