Десерт „Смачно, корисно і легко“

Veröffentlicht von

Десерти з чіа – це щось нереальне. Без перебільшень, такі десерти ми обожнюємо найбільше – вони і корисні, і в приготуванні дуже легкі, і виглядають на всі сто. Ми живемо в надто швидкому темпі і, на жаль, не завжди маємо час на те, щоб приготувати собі поживний сніданок чи перекус. Погодьтеся, що дуже часто, обираючи між булочками чи фаст-фудом і домашнім перекусом, приготованим заздалегідь, ми обираємо перше. Адже набагато легше купити вже готовий хлібобулочний виріб чи гамбургер, ніж подумати наперед, виділити 10 хвилин і потім з’їсти щось корисне для організму і те, що триматиме нас в тонусі до кінця дня. І 10 хвилин це не перебільшення, адже наш десерт „Смачно, корисно і легко“ з насінням чіа, манго, бананом, ківі і манговим пюре – це чудова альтернатива солодощам, та ще й справжня вітамінна бомба, яка готується лічені хвилини! І повірте, кайф від цього процесу ми Вам гарантуємо!

десерт рецепт

Інгредієнти для десерту „Смачно, корисно і легко“ :

– насіння чіа (50 гр.)
– склянка натурального білого йогурту (в ідеалі – безлактозного)
– один середній банан
– одне ківі
– свіже манго (70 гр.)
– мангове пюре (50 гр.)

десерт інгредієнти

Кількість порцій : 2
Час приготування : 10 хвилин

Приготування

Крок 1.

Основою усього десерту є білий натуральний йогурт – підготуйте по пів склянки на одну порцію десерту. Йогурт є джерелом кальцію і заліза, а пробіотики в його складі зменшують запалення в організмі. Споживання йогурту позитивно впливає на ШКТ, зменшує ризик виникнення діареї. Дієтологи рекомендують цей продукт і тим, хто сидить на дієті – йогурт хоч і поживний, але низькокалорійний.

десерт легкий

Крок 2.

Додавання насіння чіа в свій раціон є розумним рішенням. В цьому насінні є багато кислот омега-3 і омега-6, які повинні бути присутніми в нашому раціоні регулярно. Проте, денна норма цього продукту – 2-3 столові ложки в день.

десерт святковий

Крок 3.

Засипте насіння чіа в глибоку тарілку і залийте йогуртом. Для більшої зручності можна одразу розділити чіа з йогуртом у два десертних стакани, щоб десерт настоювався – тільки залиште достатньо місця для фруктів.

десерт апетитний

Крок 4.

Власне, з фруктами ми зараз і будемо розбиратися. Консервовані шматочки манго викладаємо з банки на окрему тарілочку. До речі, варто зауважити, що саме консервоване манго в десертах смакує краще, ніж свіжий плід. Воно слугує ароматизатором в десертах і навіть саме по собі рахується поживним смаколиком, який можна їсти прямо так, з банки. Часте споживання цього продукту захистить від анемії, геморою, діареї, а також допоможе очистити печінку.

десерт корисний

Крок 5.

Нарізаємо консервовані шматочки манго маленькими кубиками.

десерт солодкий

Крок 6.

Банани є чудовим засобом при боротьбі зі стресом і сезонною депресією, а також вони багаті кальцієм, калієм, бета-каротином і фосфором.

десерт смачний

Крок 7.

Нарізаємо банан рівними кружечками.

десерт унікальний

Крок 8.

Не менш важливим є і ківі – цей фрукт містить велику кількість вітамінів, і забезпечує людське тіло денною нормою вітаміну С. Також в його складі є філохінони, які необхідні для покращення згортання крові.

десерт простий

Крок 9.

Його ми, як і банан, ріжемо на кружечки.

десерт яскравий

Крок 10.

Одним манго ми не обійшлися – мангове пюре залишити в стороні просто неможливо. Воно надасть десерту більш вираженого смаку. Активні хімічні компоненти в складі мангового пюре здатні покращити зір, налагодити травлення, посилити імунітет.

десерт поживний

Крок 11.

Коли чіа впитає в себе йогурт і „набухне“, починаємо формувати наш десерт. Для цього просто додаємо до нього усі нарізані фрукти і прикрашаємо за бажанням. Смачного!

десерт приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert