Смачнючі хлібобулочні вироби

Veröffentlicht von

Випікання хліба в печі

Піч на дровах

Спочатку піч на дровах була всередині будинку. Пізніше віддали перевагу його виготовленню зовні (щоб уникнути ризиків вогню), помістивши його в спеціальну невелику стайню з навісом спереду, внизу був свинарник, а вгорі — курник. Склепіння починається від горловини печі і огороджує  великий простір, достатній для можливості розташовувати шматки дерева до стін і  палички, на чому розпалюють вогонь,  щоб розпалити вугілля, розігріваючи піч, щоб була добре гарячою, де випікають хліб. 2-й поверх мала форму еліпса, мащена піщаником або каменем ( не рекомендовано з  цеглин, тому що вони беруть занадто багато тепла і  хліб  легко спалити). Склепіння, збудовано з цегли обштукатуреною  не надто високо, дуже довго зберігає тепло. Горловина склепіння  настільки велика, що  дуже зручна, закривається на залізні двері. У печі потрібно спалювати добірні і сухі дрова для утворення чистого бездимного полум’я. Потім підуть пачки штехеті, щоб нагріти піч рівномірно. Тривалість нагрівання займає приблизно пару годин.

Belicada (Farinata)

Це національна страва Nizza Monferrato.

Інгредієнти на 6 осіб:

 500 г  нутового борошна

оливкова олія

сіль

У велику миску насипbмо борошно нуту, і заливаємо півтора літрами води і перемішаємо збитком, поки не отримаємо рідку суміш, без грудочок. Налаштувати солі і даємо йому відпочити щонайменше 4-5 годин. Перед використанням знімаємо піну, що утворюється на поверхні води. Щедро змастіть деко вистелене пекарським папером для випічки, вилити суміш, пропустити через сито і дати стекти по всьому краю, повільно нахиляючи, щоб отримати рівномірну товщину. Ця старовинна техніка складна, однак можна замінити її, перемішуванням ложкою нуту з олією, вливши в сковороду. Ставимо в дуже розігріту духовку (259°) і чекаємо, щоб утворилася хрустку золоту скоринку: десяти хвилин буде достатньо. Фаріната зазвичай подається дуже гарячою.

Бігаріні

Інгредієнти:

1 кг дріжджового тіста, для хліба

половина пакетика розпушувача

200 г вершкового масла

200 г цукру

борошно

сіль

У каструлі розтопимо 3/4 вершкового масла. На кондитерську дошку розкладемо хлібне тісто і наливаємо масло, додаємо цукор, потім щіпку солі,  дріжджі і невелику кількість борошна, добре вимісимо, поки не отримаємо гладку амальгаму; накриваємо тканиною і даємо йому відстоятись (піднятися) більше години: час може подвоїти масу. Тепер тісто замісимо, а потім розрідимо довівши його до товщини пальця, розріжемо шматочки  довжиною 15-20 см, складемо їх кільцем і з’єднаємо  кінці; потім розкладаємо їх на тарілку і ставимо в духовку (вже розігріту до 300 °) і готуємо кілька хвилин до позолоти.

Біова

Великий хліб.

Інгредієнти:

10 кг борошна

80 г пивних дріжджів

90 г солі

3,2 л ледь теплої води (18-20 °)

200 г сала (за смаком)

Помістимо борошно на кондитерську дошку, потім виливаємо інгредієнти, обережно змішуємо їх, розводимо окремо сіль і  дріжджі. Дайте тісту настоятися близько 80-90 хвилин при температурі 30°, склавши його вчетверо, після перших 45 хвилин. Візьмемо тісто і сформуємо з нього великі шматки батонів, накриваємо їх тканиною і даємо час піднятися близько години, при 30° і 70% вологості повітря. Розрізаємо фігури на дві частини скребком деревини. Випікаємо відразу при постійній температурі (250-270 °), протягом близько 30 хвилин, в залежності від розміру.

Морське печиво

Їх називають буссолантами рибалки Фано.

Інгредієнти:

1 кг дріжджового тіста

пакетик розпушувача

50 г смальцю

сіль

Замісимо тісто на кондитерській дошці, включимо смалець, дріжджі і сіль за смаком. Накриємо масу тканиною і даємо їй піднятися щонайменше на годину. Візьмемо його назад, розрідимо його руками; нарізати  смужки довжиною близько 25 см, які складені і зварені по краях так, щоб утворилися кола; готуємо  в духовці (вже розігрітій до  220°) залишаємо їх випікатися 20 хвилин. Печиво їдять холодними, через кілька днів; так вони довго зберігаються в закритих коробках.

Варіант

Додавання в тісто насіння бадьяну, або дикого фенхелю.

Bussola

Пончик з білого дріжджового тіста, закручується нерівномірно, запікається і повільно підсмажується. Цей досить крихкий хліб можна довго зберігати; вживаючи його, кришиться; тому варто насолоджуватися ним змоченим, споживати потрібно холодним або гарячим. В основному це був рибацький хліб; сьогодні він зберігся в Кьоджі та в провінції Ровіго.

Кальцоне

Інгредієнти:

800 г дріжджового тіста, для хліба

500 г свіжого сиру з овечого молока без солі, нарізаних тонкими скибочками

250 г зеленої цибулі, подрібненої

8 філе анчоусів, нарізаних невеликими шматочками

сіль і чорний перець

сало

На злегка присипаній борошном дошці для тіста, робимо макарони, потім зробимо багато маленьких кульок, накриваємо кришкою і даємо відпочити (піднятися). Знімаємо батони качалкою розкачуємо (звузимо) до товщини пів см, зберігаючи круглу форму. У центрі кожної розкладемо скибочки сиру, потім цибулю і шматочок анчоуса, посолимо, поперчимо, перекриємо фрагментіно сало, потім складемо диски (півмісяць) і приготуйтуємось обсмажити їх на сковороді, в киплячому салі. Зливаємо кальцони, як тільки вони зняли колір, висушимо їх на абсорбуючому папері і подаємо гарячими.

Карчіола з капустою брокколі

Інгредієнти:

Для макаронів:

500 гжовтого борошна

тепла вода

сіль

Для заправки:

400 г ріпи брокколі

 оливкова олія

2 подрібнених зубчики часнику

На кондитерську дошку викладемо борошно, посолити і додамо  трохи гарячої води, до отримання тіста м’якого і гладкого. Після промивання ріпи броколі, обсмажимо їх на сковороді в розігрітій олії, ароматизуємо часником протягом кількох хвилин. Цей кабачок розріджений пальцями, наповнюємо його щойно готовою начинкою, складаємо клапті та покладемо на решітку для запікання, над палаючими вуглинками. Виймаємо його, як тільки він підсмажиться, і подаємо гарячі, нарізані.

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert